Sportul românesc este mai sărac începând de astăzi, din păcate. Este doliu în natația românească, după anunțul decesului celu care a fost Adrian Cherciu. Regretatul antrenor a livrat sportivi valoroși României.

Doliu în natația românească! A murit Adrian Cherciu

Este doliu în natația românească! Din păcate, de astăzi înotul românesc este mai sărac, după anunțul decesului reputabilului antrenor Adrian Cherciu. Un profesionist dedicat natației românești, în urmă cu trei ani declara că „Am ales meseria de antrenor pentru că îmi place să antrenez copiii!”.

Până la momentul decesului, regretatul antrenor a activat în cadrul clubului CSS Triumf București, fâăcând parte din Federația Română de Natație și Petlaton Modern. În 2011, se alătura celor de la Clubul Sportiv Navi, antrenând copii pentru proba de sărituri în apă:

„Noi, adulții, avem un mare respect pentru perseverența cu care a reușit ca antrenor de sărituri în apă să își motiveze și îndrume sportivele înspre cucerirea medaliei de bronz la platformă sincron în 2018 – prima medalie cucerită de România la un Campionat Mondial de sărituri în apă.”, declara regretatul antrenor.

A murit în plină desfășurare a Jocurilor Olimpice

În timp ce sportivii români se află la Paris, la Jocurile Olimpice, în România s-a pus steagul federației de natație în bernă, după dispariția celui pe care apropiații îl știau sub porecla de „Mamulos”. Unul din prietenii săi apropiați avea să facă anunțul, astăzi, pe rețelele de socializare, iar mesajul este unul extem de emoționant:

„Lacrimi pt Adrian Cherciu. Adilă, cum ii ziceam…sau Mamulos, ne-a părăsit. Antrenorul care a livrat sportivi pe bandă rulantă săriturilor in apă din România a incetat din viață in urma unei complicații, in doar 3 săptămâni.

Primul antrenor al lui C-tin Popovici, cel prin mâna căruia au trecut cei mai buni săritori in apă din ultimii 20 de ani iși face ieșirea din scenă in plină desfășurare ale JO.”, scrie Adrian Gavriliu.

(foto: Facebook)

Adrian Cherciu s-a stins din viață mult prea devreme

Nu se știu pentru moment cauzele decesului regretatului antrenor de natație Adrian Cherciu, dar ceea ce se poate spune este că a plecat mult prea devreme. Mai avea încă multe de spus în natația românească, și de descoperit multe alte viitoare talente remarcabile.

„Adilă te vom iubi mereu, te vom purta în gând, te vom pomeni și în memoria ta de câte ori vom avea ocazia vom face câte un grătar din bax de pulpe de pui congelate, asa cum faceam noi când n-aveam bani de mai mult.

Eu iți ofer medalia de aur și te rog să mă aștepți. Facem un grătar acolo unde ești tu…”, scrie Adrian Gavriliu, prietenul acestuia, și director la CSM Bacău.

Dumnezeu Să-l Ierte!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here