Medicii ne atrag mereu atentia ca este bine sa mancam legume si fructe pentru ca asigura o importanta cantitate de nutrienti de calitate, pentru a functiona organismul in parametrii normali.

Acest an a fost roditor, iar in piata putem gasi tot ceea ce ne dorim in materie de fructe si legume. Iar toamna este prielinica pentru a ne face provizii. Pentru a ne bucura si pe parcursul iernii de gustul frcutelor si legumelor, majoritatea persoanelor le pragatesc sub diferite retete si le transforma in gem, compot sau muraturi.

Gogosarii cu conopida se afla pe primele locuri in topul preferintelor romanilor. Aceasta reteta de gogosari murati ii vor face sa ramana crocanti si sa nu se inmoaie. Sunt ideali serviti langa o friptura sau in functie de gust.

Ingrediente necsare:

  • 5 kg de gogosari
  • 3 kg de conopida
  • zahar brun sau normal
  • sare neiodata pentru muraturi
  • condimente de muraturi
  • otet de 9 grade
  • frunze de hrean

Modalitate de preparare:

Incepi prin a spala si curata de cotoare si seminte gogosarii si se pun la scurs, cu gura in jos, pe prosoape de hartie de bucatarie. Conopida se spala sub jet de apa rece si se desprind buchetelele. Se lasa o jumatate de ora in apa cu otet sa iasa toate impuritatile din ea.

Dupa trecerea timpului o scoatem din apa si o lasam la scurs. Incepem sa umplem gogosarii cu buchetele de conopida pana terminam de umplut toti gogosarii. Anterior sterilizam borcanele.

Pumem gogosarii umpluti cu conopida in borcane si la un borcan de 800 g adaugam o lingura de sare, 2 linguri de zahar, 100 ml de otet, condimente pentru muraturi si umplem cu apa. Capsam bine borcanul. Asa se face cu toti gogosarii pe care ii avem.

Bagam borcanele la cuptor pentru 40 de minute sa se sterilizeze bine. Dupa sterilizare oprim focul iar borcanele fierbinti cu gogosarii umpluti cu conopida le punem intr-o patura groasa si impaturim bine.

Le lasam pana a doua zi cand ele se racesc. Punem borcanele in camara racoroasa si intunecata , cu gura in jos. Acum veti avea la iarna o reteta de gogosari dulce, acrisori si foarte deliciosi, pe care ii puteti servi ca si garnitura la aproape orice fel de mancare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here