Primarul orasului Saveni, din judetul Botosani, a renunta in urma cu 8 ani de zile sa mai organizeze “Zilele Orasului”. Acesta sustine ca prefera sa faca lucruri folositoare pentru locuitori, decat sa cheltuiasca foarte multi bani pe distractii populare. 

Relu Tarziorueste primarul orasul Saveni si sustine ca a luat aceasta decizie pentru ca suma de bani alocat era foarte mare. Cu acesti bani a prefrat sa asfalteze drumuri, a ridicat un camin cultural, a amenajat parcari si a reparat scolile.

Daca localitati vecine se intreg in fiecare an in organizarea festivalurilor costisitoare si a artistilor invitati sa cante, acesta face nota discordanta si a renunta de 8 ani la acest obicei. Se afla deja la al treilea mandat si este de inteles de ce l-au votat cetatenii. Faptul ca le aduce mai multe beneficii in restul zilelor pentru ei este mai mult decat daca ar organiza “Zilele Orasului Saveni.”

“Nici 10.000 de lei din bugetul local nu dau pentru asa ceva. Nici macar cu sponsorizari. Mai bine folosesc sponsorii sa ma ajute in alte probleme ale comunitatii decat la asemenea festivaluri”, a fost replica acida a primarului.

Orasul are in prezent peste 7.000 de locuitori si este una dintre localitatile din judetul Botosani care s-a dezvoltat in ritm alert in ultimii ani. Primarul lucreaza de 16 ani in administratia locala. A inceput ca viceprimar, iar de 3 mandate acesta a fost ales primar de locuitorii orasului.

“Prefer sa repar strazi! Puteam sa aloc in continuare bani la buget si pentru asa ceva. Dar mi-am dat seama ca este o pierdere de bani.

Si fara rost. Nu educam pe nimeni cu asa ceva. Am preferat sa sistez povestea asta cu mici, bere si muzica gratis, pe banii Primariei. Atunci mi-am dat seama ca prefer sa repar strazi decat sa fac balci. Oamenii cuminiti vor fi mereu mai bucurosi sa aiba strazi, scoli unde sa invete copiii si parcari, in loc de astfel de distractii.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here