Maine are loc sfintirea Catedralei Mantuirii Neamului! Va fi oficiata de Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, Bartolomeu I. Pentru a fi totul gata, sute de muncitori lucreaza fara oprire pentru finalizarea catapetesmei. 

Catedrala Mantuirii Neamului este finalizata in proportie de 96% la rosu. Ca acest lucru sa fie posibil, sute de muncitori au lucrat zi si noapte. Conducatorii bisericii si-au dorit ca totul sa fie gata pana pe data de 25 noiembrie. In momentul de fata, zeci de muncitori lucreaza in interiorul acesteia pentru a finaliza lucrarile inainte de marea slujba.

Constructia este realizata din beton, iar numai pentru catapeteasma au fost necesare 12 kilograme de mozaic cu foita de aur pentru un metru patrat de icoana. Catedrala Mantuirii Neamului a necesitat, pana in acest moment, investitii ce se ridica la valoarea de 110 milioane de euro. Pentru ca lucrarile nu s-au terminat, primarul Capitalei vrea sa le vina in ajutor. Astefle, pe data de 22 noiembrie se va supune la vot in consiliul Primariei Municipiului Bucuresti si se va hotara daca e vor aloca, din bugetul local, inca 10 milioane de lei.

    

Duminica, 25 noiembrie, se va oficia slujba de sfintire a Catedralei de catre Patriarhul Ecumenic, alaturi de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, PF Daniel, dar si de alti ierarhi autohtoni. BOR a invitat un singur ierarh strain, pe Bartolomeu I.

    

Se preconizeaza ca peste 30.000 de credinciosi vor fi prezenti duminica la slujba, iar cu aceasta ocazie, BOR a anuntat ca vor aduce special pentru aceasta zi moastele Sfantului Apostol Andrei. Credinciosii vor putea trece sa spuna o rugaciune si sa se inchine la acestea.

     

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here