Frigul a inceput sa isi faca aparitia si asta devine o problema pentru toti soferii. Cea mai mare provocare pentru acestia o reprezinta gheata de pe parbriz care le da mari batai de cap. Intr-adevar, exista unelte speciale care te pot ajuta, dar nu este o placere sa stai in ger sa cureti parbrizul.

Unii soferi aleg sa foloseasca husele pentru a proteja masina de inghet, insa nu este deloc o idee buna si asta o pot spune cei patiti. Pentru cei care nu stiu, husele se pot lipi de masina si pot afecta vopseaua.

O alta idee mai putin buna care te costa un parbriz nou, este sa folosesti apa calda pentru a elimina gheata de pe parbriz, iar folosirea lichidului pentru curatare nu este indicat in sezonul rece pentru ca aduce o noua pojghita pe suprafata pe care incerci sa o cureti.
Cei care nu isi permit sa cumpere spray-uri si alte produse profesionale pot apela la trucuri auzite din batrani.

Un prim truc, este sa prepari o solutie din 2/3 alcool sanitar si o treime apa, la care se adauga o lingura de detergent de vase lichid. Acestea se amesteca foarte bine si se pun intr-un recipient cu pulverizator. Dupa amestec, se aplica lichidul pe parbriz si il lasi sa actioneze, in doasr cateva secunde isi face efectul. Pentru resturile ramase, se foloseste un burete dur sau o pensula cu peri moi. Pentru e economisi timp, poti lasa lichidul in masina, alcoolul izopropilic ingheata la -53 de grade Celsius.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here