Unul dintre cele mai mari proiecte din Romania dedicat ursilor si recunoscut pe plan mondial ca fiind unul dintre cele mai organizate si beneficie pentru ursii care merita sa aiba o viata normala, dupa ce ani de-a randul au fost chinuiti in gradini zoologice sau pentru a-si face turistii poze cu ei.

Initiatorii proiectului au creat acest loc minunat in memoria ursoaicei Maya, iar in prezent gazduieste peste 100 de suflete. Toti au fost salvati si li s-a oferit sansa unei vieti mai bune. Majoritatea au stat in conditii greu de imaginat si folositi spre amuzamentul publicului sau ca atractie turistica in restaurante, hoteluri, fabrici, circuri sau manastiri.

Asociatia a fost infiintata in anul 2005, iar din anul 2008 este deschisa pentru publicul larg. La Zarnesti, ursii se pot plimba in voie pe o suprafata de 69 de hectare, fara a mai fi tinuti vreodata in conditii mizerabile:

“Recunoscut de multi specialisti ca fiind, probabil, cel mai bun sanctuar de ursi din lume, Libearty se intinde pe o suprafata de 69 de hectare de padure luxurianta, paraie si iazuri localizate pe teritoriul orasului Zarnesti, municipiul aflat la poalele Carpatilor, in apropierea municipiului Brasov.”

Zilele trecute, administratorii asociatiei au vrut sa impartaseasca poze extraordinare, infatisand ursii jucandu-se in zapada. Aceste momente sunt surprinse foarte greu de catre camerele de filmat.

Bucuria de a-i vedea cand se jucau in zapada a inmuiat inimile celor care au vazut fotografiile.

“Daca nu hiberneaza, ursii se tavalesc prin zapada! Si daca mai au si partener de joaca, totul se transforma intr-o veritabila bulgareala!”, au notat administratorii sanctuarului Libearty.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here