ANM a schimbat prognoza meteo, iar in urmatoarele doua zile anunta temperaturi foarte ridicate pentru aceasta perioada a anului, specifice lunilor de primavara.

Meteorologii au anuntat ca urmeaza cateva zile cu temperaturi crescute pentru aceasta perioada a anului, depasind media in anumite zone din Romania, desi o parte a teritoriului se afla in continuare sub cod galben de vreme rea si precipitatii in cantitati insemnate.

In Banat: temperaturile vor avea fluctuatii in urmatoare doua saptamani. Daca in ziua de 15 ianuarie temperatura maxima va fi de 4 grade Celsius, in zilele de 17 si 18 ianuarie temperaturile vor urca pana la 7 grade Celsius, apoi vor incepe sa scada pana la maxime de 1-2 grade in perioada 21 – 23 ianuarie, urmate de o usoara crestere, pana la 4 grade Celsius. Temperaturile minime, inregistrate in cursul notilor vor ajunge pana la -6 grade. Precipitatiile inregistrate vor fi slab cantitativ.

Si in Crisana vor exista fluctuatii in urmatoarele doua saptamani. Desi in ziua de 15 ianuarie temperatura maxima abia va atinge 1 grad celsius, in zilele de 17 – 18 ianuarie vor urca pana la 6 grade, urmand sa se raceasca incepand cu 21 ianuarie. Spre sfarsitul lunii temperaturile vor creste, insa nu vor depasi 4 grade Celsius in timpul zilei. Temperaturile minime se vor situa intre -5 si 0 grade Celsius.

In Transilvania temperaturile vor creste in perioada 17 – 18 ianuarie, inregistrandu-se temperaturi de pana la 2 grade Celsius, urmand sa scada, sub limita de inghet in urmatoarea perioada, iar spre sfasitul lunii, maximele abia vor atinge 0 grade Celsius la amiaza.

In Moldova temperaturile vor fi oscilante in urmatoarele doua saptmani: de la temperaturi de 5 grade Celsius in data de 18 ianuarie, incepand cu 19 ianuarie pana pe 22 maximele abia vor atinge -2 grade Celsius, iar spre sfarsitul lunii vor ajunge la 1-2 grade.

Vremea in Muntenia va avea fluctuatii, de la 7 grade in perioada 17 – 18 ianuarie la maxim 1 grad Celsius in perioada 19 – 22 ianuarie, iar spre finalul lunii vom avea temperaturi de 4 -5 grade Celsius. Valorile minime inregistrate pe parcursul noptilor vor fi de pana la -6 grade Celsius.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here