Un lanț de magazine din Rusia i-a cucerit pe români. Produsele Berezka se vând ca pâinea caldă în magazinele sale, mulți preferând să-și facă micile cumpărături de aici, și nu din Lidl sau Kaufland.

Magazinul din Rusia care e pe placul românilor

Lanțul de magazine Berezka s-a impus în peisajul comercial din România ca un loc unic, unde clienții pot descoperi și savura produse autentice din estul Europei. Numele „berezka”, care înseamnă „mesteacăn” în rusă, evocă imaginea naturii rusești și tradițiile adânc înrădăcinate în cultura acestui spațiu geografic. Magazinul oferă o gamă variată de produse alimentare și băuturi din țări precum Rusia, Ucraina, Belarus, Polonia și Republica Moldova, atrăgând atât comunitățile est-europene din România, cât și pe toți cei curioși să experimenteze arome și gusturi diferite.

Berezka se remarcă prin diversitatea produselor pe care le oferă, care sunt dificil de găsit în alte magazine din România. Printre cele mai populare produse se numără salatele, chifteluțele și murăturile. De asemenea, magazinul este renumit pentru selecția sa de băuturi, inclusiv vodkă, bere artizanală și băuturi răcoritoare tradiționale.

Berezka are profit uriaș

Doar în 2023, magazinele Berezka au raportat venituri de 5,7 milioane de euro din afacerile derulate în România! Arseni Burlakov, proprietarul lanțului de magazine Berezka, a plecat din Rusia în 2009, blamând tirania instalată de Vladimir Putin în țara natală. Și-a luat familia din orașul siberian Tomsk și s-a stabilit în Bulgaria, la Varna, unde a început să dezvolte rețeaua de comerț cu amănuntul. Din 2014, familia Burlakov a intrat și în România, cu sucursale deschise la București.

Acum, lanțul deține 13 magazine în România, 11 fiind în București, apoi câte unul în Brașov și Ploiești. Potrivit datelor depuse de companie la Ministerul Finanțelor, Berezka are 40 de angajați în România, iar lanțul comercial vinde exclusiv produse aduse din străinătate.

„Cele mai căutate la noi sunt produsele din pește și preparatele din bucătăria proprie: salate, chifteluțe, clătite sau plăcinte. Mă bucur nespus că piața produselor tradiționale din diferite țări a crescut. Asta nu înseamnă că cele românești nu sunt dorite. Oamenii au început să călătorească mai mult și doresc diversificare”, a precizat Natalia Frol, directorul companiei din România, pentru Libertatea.

Din datele contabile ale societății rusești reiese o creștere constantă a veniturilor înregistrate în România. Anul trecut, Berezka a înregistrat 5,7 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here