Ministerul Educatiei Nationale, impreuna cu federatiile sindicale reprezentative din invatamant au luat hotararea ca pe data de 5 octombrie sa nu se tina cursuri in scoli! 

Scolile din Bucuresti vor avea portile inchise pe data de 5 octombrie! Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a anuntat ca a luat aceasta hotarare pentru ca pe data de 5 octombrie este Ziua Mondiala a Educatiei. De asemenea, a tinut sa precizeze ca pe data de 8 octombrie cursurile se vor desfasura dupa un program modificat: orele vor fi mai scurte, iar elevii nu vor mai fi nevoiti sa recupereze intr-o zi de sambata! Acest lucru este valabil pentru unitatile de invatamant care vor avea amenajate sectiile speciale de votare!

Ministerul Educatiei Nationale sustine, intr-un comunicat, faptul ca: “In conformitate cu prevederile contractului colectiv de munca unic (…) incheiat intre Ministerul Educatiei Nationale si federatiile sindicale reprezentative din invatamant (…) unitatile de invatamant vor marca prin activitati specifice ziua de 5 octombrie – Ziua Educatiei si ziua de 5 iunie – Ziua Invatatorului. (…) In Municipiul Bucuresti, prin contractele colective de munca incheiate la nivelul inspectoratelor scolare, in cadrul comisiilor paritare, ziua de 5 Octombrie a fost declarata nelucratoare.”

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, prin purtatorul de cuvant, a anuntat faptul ca fiecare director al unitatilor de invatamant, unde vor fi amenajate urne speciale de votare, vor putea lua decizii despre modificarea programului elevilor: “Unitatile de invatamant prin consiliile de administratie vor lua decizia modificarii programului de curs astfel incat sa se desfasoare ore, chiar daca reduse ca timp, si sa nu mai fie nevoiti sa recupereze.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here