Roxana Maracineanu este campioana mondiala la 200 de metri spate din anul 1998 si vicecampioana olimpica in anul 2000. Romanca a fost numita ministrul al Sporturilor in Guvernul francez, inlocuind-o pe Laurei Flessel.

Roxana Maracineanu s-a nascut in anul 1975, pe 7 mai, in Bucuresti, iar in anul 1984 a emigrat in Franta. Ea a cucerit titlul mondial la natatie in anul 1998 pentru Franta, fiind prima sportiva din aceasta tara care a cucerit un titlu mondial la natatie. In anul 2000, ea a ocupat locul secund la proba de 200 de metri spate la Jocurile Olimpice de la Sydney, intrecuta tot de o romanca – Diana Mocanu.

In anul 2004 s-a retras din activitatea sportiva si s-a indreptat catre o cariera politica, fiind consilier regional in Ile de France. Intre timp, aceasta s-a casatorit cu un jurnalist, Franck Ballanger, cei doi impartasind aceeasi pasiune pentru stiri.

Familia sa a imigrat in Franta, iar ea, fiind micuta, a luat totul ca pe o aventura, dupa cum a povestit:

“Traiam la Bucuresti si tatal meu a fost trimis la Alger cu serviciul. Mama mea si fratele meu i s-au alaturat, apoi a fost randul meu in timpul vacantelor scolare. Si in momentul revenirii, in loc sa luam zborul spre Romania, ne-am imbarcat pentru Franta… Nu intelegeam cu adevarat ce se se intampla. Am cerut azil politic, nu puteam merge la hotel.”

O vste extraordinara a venit tocmai din Franta pentru Romania. In varsta de 43 de ani, Roxana Maracineanu tocmai a fost aleasa in functia de Ministru al Sporturilor din Franta. Povestea ei este despre faptul ca orice poate reusi ceea ce si-a dorit daca are ambitia necesara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here