In urma cu o luna de zile, stirea despre arestarea Elenei Udrea si prietenei sa, Alina Bica, in Costa Rica, a tinut o buna perioada prima pagina a ziarelor. Celor doua li s-au dat la dispozitie 2 luni pentru a beneficia de un proces echitabil, timp in care statul roman trebuie sa aduca dovezi in aceasta perioada pentru a se stabili daca vor fi extradate sau nu. 

Elena Udrea se afla in Costa Rica inca din luna februarie a acestui an, atunci cand a luat decizia de a solicita statut de azilant politic, procesul din Romania nu i s-a parut unul corect. Intre timp, in tara, procesul s-a incheiat, iar deznodamantul nu a fost pe placul acesteia – condamnare cu executare. La numai 10 zile de la nasterea fetitei sale, aceasta a fost ridicata de pe strada din San Jose de catre agentii Interpol si retinuta in arest preventiv.

Primul termen al procesului Elenei Udrea a fost la inceputul lunii noiembrie, timp suficient pentru autoritatile din Romania sa aduca probe solide la dosar pentru a explica de ce vor extradarea acesteia. Dar si timp suficient pentru Elena Udrea sa isi consolideze apararea. Avocatul acesteia sustinea ca, in urma probelor depuse, este aproape sigur ca aceasta nu va fi extradata.

Elena Udrea a mizat pe faptul ca are un copil de cateva luni acasa, care trebuie alaptat. Insa cererea ei a fost respinsa. Daca ii era acceptata, atunci s-ar fi creat un precedent, pentru ca in inchisoarea din Costa Rica mai sunt cateva sute de detinute care, la randul lor, sunt mame.

Elena Udrea a postat o fotografie in care apare alaturi de fetita sa.

Aceasta postare a starnit mare valva in mediul online, lumea nestiind ce sa mai creada – daca este sau nu in inchisoare. Parerile in mediul online au fost pro si contra, oamenii fiind impatiti in doua tabere – cei care i-au facut urari de bine, dar si cei care isi doresc sa o vada inapoi in Romania, ispasindu-si pedeapsa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here