Pretul energiei electrice a fost dezbatut in ultima perioada de timp, insa pentru consumatorii casnici, in regim de serviciu universal, nu se va mai modifica incepand cu data de 1 ianuarie 2019. Va ramane fix pana pe data de 30 iulie 2019.

Declaratia ii apartime lui Claudiu Dumbraveanu, director Directia Generala Piata de Energie si Preturi din cadrul Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE): “De la 1 ianuarie, pretul energiei electrice va fi exact ca acum. Nu creste si nu scade. Conform metodologiei actuale, pretul care este in vigoare in acest moment a fost avizat pentru o perioada de un an, incepand cu data de 1 iulie 2018 si este in vigoare pana la 30 iunie 2019.”

Vicepresedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei a declarat ca nu se mai modifica nici pretul gazelor naturale incepand cu data 1 noiembrie 2019: “Pana la data de 31 martie 2019 nu este nevoie de o ajustare a pretului la gaze naturale pentru consumatorii casnici, dar daca trendul observat la ora actuala pe platformele de tranzactionare, unde figureaza contracte incheiate pentru volume destul de mari la pretul de peste 110 lei/MWh se va mentine, atunci tariful ar putea creste substantial de la 1 aprilie 2019.”

Ultima modificare a tarifului energiei electrice a fost modificat pe data de 1 iulie 2018, atunci cand a scazut cu 3,53%. In schimb, in luna august 2018, pretul gazelor naturale a crescut cu 5,8%.

In momentul de fata, clientii casnici au posibilitatea de a-si schimba gratuit furnizorul de energie electrica, in 21 de zile, iar contractul se poate incheia in regim concurential cu un furnizor activ de pe piata de energie electrica din Romania, fara a exista limita georgrafica de deservire.

ANRE pune in vedere clientilor sa citeasca foarte bine contractul inainte de a semna si sa aleaga cea mai avantajoasa oferta pentru ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here