Usturoiul este des in intalnit in tratamentele naturiste pentru organismul uman, insa nimeni nu stia cat este de benefic si pentru frumoasele orhidee. Aceasta stimuleaza in mod activ inflorirea orhideei. Iata cum se pregateste amestecul si cateva sfaturi de ingrijire!

Ingrediente necesare:

  • un litru de apa;
  • 3 catei de usturoi;
  • un vas de sticla;
  • o pastila de acid succinic.

Modalitate de preparare a tratamentului cu usturoi:

Se fierbe apa, iar in aceasta se dizolva pastila de acid succinic. Usturoiul se maruunteste cu ajutorul unui cutit si se adauga peste apa cu succinic abia cand aceasta s-a racit si este la temperatura camerei. Lichidul se pune intr-un borcan si se lasa minim 24 de ore asa. Apoi se strecoara solutia obtinuta si se uda cu ea orhideea prin metoda scufundarii ghiveciului. Procedura se face maxim o data pe luna si se poate repeta.

Cele mai utile sfaturi pentru ingrijirea orhideelor:

Orhideele au nevoie de lumina perfecta – Lipsite de lumina, frunzele orhideelor se inchid la culoare, astfel ca incaperea in care se tine aceasta floare trebuie sa fie una scaldata de razele soarelui pe timpul zilei. Totusi, planta nu trebuie expusa direct, pentru a evita ca frunzele sale sa se arda.

O alternativa recomandata de specialisti este suplimentarea luminii cu neoane pe care le puteti gasi in magazinele specializate in comertul de accesorii pentru gradina.

Daca tineti orhideea pe pervaz, aveti grija sa o protejati de razele solare cu o perdea si sa o tineti la o distanta de 20-30 de centimetri de lumina directa.

Ghiveciul transparent este mult mai indicat decat unul opac – In stransa legatura cu nevoia de lumina a orhideei, un vas din sticla ajuta ca radacinile sa se dezvolte armonios. Explicatia: orhideea este o planta epifita, ale carei radacini se dezvolta deasupra solului.

Totodata, nu se recomanda schimbarea ghiveciului dupa cumpararea orhideei (se poate pastra in acelasi vas si doi ani fara probleme), dar daca totusi vreti sa faceti acest pas, se va opta pentru o dimensiune asemanatoare a vasului.

Substratul de care are nevoie orhideea este un amestec grosier, din resturi de scoarta, perlita si carbine horticol, pentru a permite circulatia aerului. Ca orice planta, si orhideea are nevoie de un pic de fertilizare, mai ales ca pe timp de iarna, orhideele isi iau si ele un repaus.

Daca vreti sa infloreasca si in sezonul rece, trebuie sa le pregatiti din timp cu un tratament de fertilizare ce se aplică in lunile septembrie si octombrie. Produsele ce pot fi folosite se gasesc la flacoane in florarii si magazinele de casa si gradina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here