Temperaturile au scazut in ultima perioada, insa acum vor fi mai accentuate. Daca luni ne vom bucura, pe parcursul zilei, de temperaturi care pot ajunge pana la 20 de grade Celsius, de miercuri abia vor ajunge la 9 grade Celsius.

Vremea se va raci brusc pe tot teritoriul Romaniei! La munte vor fi conditii de lapovita si ninsoare. Iar pe Transalpina deja a fost nevoie de interventia echipajelor de deszapezire. In Capitala, in ziua de miercuri abia se vor inregistra 12-13 grade la pranz. Nu vor lipsi nici precipitatiile sub forma de ploaie, pe arii extinse.

Conform meteorologilor, vremea se va mentine la aceste valori toata saptamana.

Oana Paduraru a declarat ca aceasta racire a vremii este temporara, iar incepand de saptamana viitoare lucrurile vor reveni la normal: “Racirea vremii a survenit inca de pe parcursul zilei de duminica, in toate zonele tarii. De mentionat este ca, intensificari ale vantului vor fi in toata tara, cu viteze mai mari la munte, unde pe creste se vor depasi 100 km/h, iar cea mai rece zi a saptamanii ar fi ziua de joi, cand maximele nu vor depasi 15 grade. In zona Capitalei, ne asteptam la valori maxime in jurul a 13 grade. De vineri incolo, se schimba vremea atat ca aspect, cat si din punct de vedere termic pentru ca ne incalzim din nou, ajungem iar cu valori peste normele specifice perioadei, iar precipitatiile vor fi in restrangere ca arie.”

Pentru urmatoarele trei zile, meteorologii anunta un cer variabil, predominant noros. Vor fi intensificari ale vantului care pot ajunge pana la 85km/h, iar in zonele de munte pot sa depaseasca 100km/h. Precipitatiile cele mai intalnite la nivelul intregului teritoriu vor fi sub forma de ploaie, insa nu vor fi cantitati insemnate. Temperaturile pe timpul noptii pot sa scada sub pragul de inghet, iar ziua vor ajunge la maxim 18 grade, in zonele de campie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here