Vremea se schimba din nou! Temperaturile vor urca pana la 26 de grade Celsius, in prima luna de toamna! 

Dupa episoadele de ninsori abundente si codurile galben si portocaliu emise pentru vant puternic, acum vom avea temperaturi de pana la 26 de grade Celsius! Incalzirea accentuata si temperaturile de vara sunt neobisnuite pentru aceasta data din calendar. Acest lucru se datoreaza unui val de aer tropical care traverseaza teritoriul Romaniei!

Temperaturile crescute isi vor face simtita prezenta inca de vineri, iar in acest sfarsit de saptamana ne vom bucura de temperaturi de vara. Incalzirea va incepe din parte de vest a Romaniei, iar treptat va cuprinde toata tara.

Meteorologul Elena Cordoneanu a declarat: “Mai bate vantul azi si mai ninge la munte, ploi vom mai avea in partea de nord a tarii, dar nu pe arii extinse. Azi se duc si ele. In locul masei de aer rece vine una de aer mai cald. De fapt, foarte cald! Pentru ca, de la o vreme mai rece decat normal, ca cea de azi, cu maxime de 15-16 grade, sfarsim saptamana, duminica, de exemplu, cu valori de la 18 la 26 de grade.”

Precipitatiile nu vor diparea, chiar daca se incalzeste, insa vor fi inregistrate pe arii restranse., in partea de vest si de nord a teritoriului Romaniei.

MAximele se vor inregistra in zona de sud a tarii: “Temperaturi generoase se vor inregistra in campiile tarii, unde vor fi 24-26 de grade, in Campia de Vest, Campia Romana. De duminica, chiar si in centrul tarii, si in Moldova. Si luni, si marti va fi la fel de bine, cam toata saptamana.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here