Miercuri, un avion care efectua un zbor de testare s-a prăbușit și a luat foc la scurt timp după decolarea de pe aeroportul din Kathmandu, capitala Nepalului. În urma incidentului 18 persoane au murit. Singurul supraviețuitor este pilotul, conform informațiilor.

Avionul Mitsubishi CRJ-200 al companiei Saurya Airlines avea la bord aproximativ 19 persoane, inclusiv personal tehnic și doi membri ai echipajului, relatează BBC.

Acesta se îndrepta către Pokhara, o destinație turistică populară. Imagini video postate online au surprins aeronava cuprinsă de flăcări și fum. Pompieri și ambulanțe au fost trimise rapid la locul incidentului.

Accidentul s-a produs în jurul orei locale 11:15 (05:30 GMT), la câteva minute după decolare de pe Aeroportul Internațional Tribhuvan, conform unei declarații a centrului de coordonare a operațiunilor de căutare și salvare al Autorității Aviației Civile din Nepal.

În declarație se menționează că avionul „a virat la dreapta și s-a prăbușit pe partea de est a pistei”. Incendiul a fost adus sub control și s-au început imediat operațiunile de salvare.

S-au auzit „zgomote de fisurare”

„Corpurile a 18 persoane au fost recuperate, iar o persoană rănită a fost transportată la spital”, au adăugat oficialii, specificând că pilotul este singurul supraviețuitor.

Dan Bahadur Karki, purtătorul de cuvânt al poliției nepaleze, a confirmat decesele pentru BBC Nepali. Un oficial al aeroportului a declarat că s-au auzit „zgomote de fisurare” provenind din avion.

Nepalul are un istoric slab în ceea ce privește siguranța aeriană. În ianuarie 2023, un accident al Yeti Airlines a dus la moartea a cel puțin 72 de persoane, accident atribuit ulterior unei greșeli a piloților care au întrerupt curentul electric din greșeală. Saurya Airlines operează zboruri către cinci destinații din Nepal, utilizând o flotă de trei avioane Bombardier CRJ-200, conform site-ului companiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here