Finalul de an aduce vesti bune muncitorilor romani din Germania sau celor care vor sa isi gaseasca un loc de munca acolo. Angajatorii pun la dispozitie pentru romani 363 de locuri de munca, oferind un salariu de pana la 4.100 de euro brut pe luna. Muncitorii pot accesa aceste locuri de munca prin intermediu Eures.

Mai exact, ofertele se adreseaza muncitorilor cu studii medii, distribuite astfel: 80 de persoane in domeniul menajului, ca personal de curatenie, 53 de posturi pentru electricieni, 51 de posturi disponibile pentru lacatusi. Alte 100 de pozitii sunt oferite pentru instalatori si sudori, insa si lucratorii in constructii sunt si ei la mare cautare in Germania.

De asemenea, se cauta soferi de autobuz, mecanici si sef de tura. Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca informeaza ca cei interesati pot beneficia de contracte de munca pe perioade determinate cuprinse intre 8 si 24 de luni, dar si pe perioada nedeterminata.

Salariul unui sef de tura poate ajunge pana la 4.100 de euro brut pe lune, iar lucratorii in constructii, cum ar fi zidari, constructii in beton si beton armant, dar si faiantarii pot avea 2.773 de euro pe luna. Soferii de autobuz pot beneficia de aproximativ 3.000 de euro pe luna, in timp ce constructorii de acoperisuri pot avea 2.600 de euro.

Eures informeaza ca salariul primit de o camerista este de 1.550 de euro pe luna. Pentru a putea palica trebuie sa indeplinesti o serie de conditii si sa paticipi la selectie. Trebuie sa ai cel putin cunostinte de limba engleza, iar limba germana reprezita un avantaj major.

Contractul de munca incheiat in Germania ii da angajatului aceleasi drepturi ca ale unui cetatean neamt, iar in cazul efectuarii de ore suplimentare sau ture de noapte, vor fi remunerate conform legislatiei in vigoare sau primesc zile libere in plus, fata de cele 20 de zile de concediu de odihna anual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here