Administratia Nationala de Meteorologie a emis un cod galben de furtuni puternice si cantitati insemnate de precipitatii pentru 13 judete din vestul tarii. Nu este exclus sa se extinda pe intreg teritoriul Romaniei!

Incepand cu luni, 3 septembrie, ora 15:00 si pana marti, 4 septembrie, ora 23:00, codul galben este in vigoare pentru zonele Banat, Crisana, vestul Transilvaniei si local in Oltenia. Pe toata durata avertizarii vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata si se vor inregistra cantitati de apa insemnate. Pe alocuri, acestea vor avea caracter torential, insotite de descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si caderi de grindina. Cantitatile de precipitatii inregistrate vor fi cuprinse intre 20 – 25 l/mp, iar izolat pot ajunge pana la 40 – 50 l/mp.

Nu este exclus ca aceste fenomene sa se extinda la nivelul intregului teritoriu, in special in zona de munte. Schimbarile bruste se datoreaza unui ciclon care loveste Romania si isi face prezenta din aceasta seara. S-a format in zona marii Adriatice si afecteaza partea central-sudica a Europei.

Meteorologul de serviciu al Administratiei Nationale de Meteorologie a declarat:

“Incepand de luni dupa-amiaza, vom incepe sa resimtim si noi influenta acestuia, pentru ca acesta continua sa se extinda catre estul continentului, estul, sud-estul continentului si vom intra si noi sub incidenta lui, cel puţin jumatatea de vest a teritoriului.

Cam de luni dupa-amiaza si pana marti seara ne asteptam la perioade de timp cu averse si cu caracter torential, descarcari electrice, punctiform la caderi de grindina, dar si la cantitati de apa mai insemnate, zone vizate pentru aceste fenomene, mai ales cantitati de apa, ar fi Banatul, Crisana si ceea ce inseamna zona deluroasa si montana a Carpatilor Occidentali si din vestul Carpatilor Meridionali.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here