O tragedie s-a consumat, marţi dimineaţă, pe autostrada A1, în zona localității Ciorogârla, județul Ilfov. Patru autovehicule, între care două TIR-uri, au fost implicate într-un accident.

Din nefericire, au murit 5 oameni.

Un microbuz a fost strivit
Cinci persoane din mașina strivită au murit în urma accidentului. O a șasea persoană este resuscitată. Se pare că era o mașină cu 8+1 locuri. Victimele aveau între 35 și 48 de ani și mergeau la școala de zbor din Băneasa ca să construiască un simulator de zbor.

Se pare că în mașină se aflau mai mulți muncitori de la o firmă de construcții din Pitești. Șeful acestora le-a spus polițiștilor că ar fi plecat 4-5 persoane la o lucrare.

Acum, un martor al accidentului povesteşte ce sa întâmplat cu puţine secunde înainte de accident.

”Erau în coloană și începuseră deja să plece. Primii care au plecat erau deja departe și până se dă drumul la coloană durează…”, povestește bărbatul.

În momentul impactului, șoferul primului TIR se pregătea să urce la volan. ”El nu a apucat nici să urce, dar nici să îl prindă în fața camionului”, mai spune martorul.

Alte surse susţin că șoferul celui de-al doilea TIR conducea cu aproximativ 70 km/h în momentul în care a lovit dubița.

Şoferul nu era atent la trafic?
”Conducătorul auto nu era atent la trafic, pentru că nu am văzut nicio intenție de a evita sau de a frâna.

În condițiile în care conducătorul autoturismului ținea o distanță mai mare față de TIR, față de mașina din față, cu siguranță eu cred că ar fi avut șanse la viață toți ocupanții din autoutilitară”, a explicat Sorin Ene, expert în conducerea defensivă, pentru Antena 1.

Potrivit unor imagini surprinse de un șofer care se deplasa dinspre București spre Pitești, un TIR staționa pe prima bandă, apoi apare microbuzul în care se aflau cei cinci muncitori. La scurt timp, un alt TIR se apropie cu viteză și îi izbește cu putere.

Şoferul din mașina din spatele microbuzului, lovită de al doilea TIR şi aruncată pe banda de urgență, a scăpat cu viaţă. Șoferul, un bărbat în vârstă de 36 de ani, a fost transportat la spital cu un elicopter SMURD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here