Sunetul care însoțește imaginea exploziei este terifiant. Localnicii din Călimănești mărturisesc că au crezut că se produce un cutremur.

Momentul exploziei de la Călimănești a fost surprins de o cameră de supraveghere a unei locuințe din zona cu pricina. În imagini se poate observa cât de puternică a fost aceasta, având în vedere că respectiva cameră de supraveghere era amplasată la o distanță considerabilă.

Momentul exploziei de la Călimănești

Suflul a fost dezastruos pentru muncitorii care au murit în această dimineață. De asemenea, sunetul care însoțește imaginea exploziei este terifiant. Localnicii din Călimănești mărturisesc că au crezut că se produce un cutremur major.

Când au văzut flăcările imense, oamenii și-au dat seama că a fost vorba de o explozie urmată de un incendiu. Cerul a fost lumiat de parcă ar fi fost zi, iar cetățenii au trecut prin clipe de groază.

„Vibra tot prin casă, ca un cutremur așa. Așa mi-a spus și soția, că e cutremur. (…) Vibrau prin casă dulapurile, căni, ușile. Apoi ne-am dat seama că e ceva de gaz aici, conductă lângă noi.

Au venit imediat mașini de pompieri. Ne-au zis să ieșim din case, să fim pregătiți în caz de orice. Două ore a ars aici flacăra de 100 și ceva de metri înălțime.” a mărturisit un localnic, pentru Digi 24.

Având în vedere gravitatea evenimentului, pompierii din cadrul ISU Vrancea au cerut oamenilor să plece din case și să se adăpostească undeva în siguranță, în cazul în care situația s-ar fi înrăutățit.

Prima reacție a ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu

De asemenea, explozia a fost văzută și din Focșani, momentul fiind surprins de o altă cameră de supraveghere. Se poate observa cum cerul se luminează dintr-o dată și se aude un sunet asurzitor.

Patru oameni au murit, iar alți cinci au fost răniți. Polițiștii din Vrancea au deschis o anchetă pentru săvârșirea infracțiunilor de ”ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.

În urma tragediei, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a avut o primă reacție pe Facebook. El a transmis condoleanțe familiilor victimelor și a precizat că păstrează legătura cu autoritățile și constructorul Autostrăzii A7.

„În momente de grea încercare, niciun cuvânt nu poate alina pierderea persoanelor dragi. În urma accidentului de pe șantierul autostrăzii A7, în care și-au pierdut viața 4 muncitori, transmit sincere condoleanțe familiilor îndurerate.
Ca ministru al Transporturilor am fost și sunt în permanentă legătură cu constructorul și autoritățile care au intervenit la locul tragediei.”, a transmis ministrul Sorin Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here