Sindicalistii de la Metrorex au renuntat, pentru moment, la greva anuntata inca de luna trecuta. Au facut doar o greva de avertisment. In urma nenumaratelor negocieri, acestia au hotarat ca nu vor mai face greva generala si se gandesc daca vor accepta cresterea cu 18% propusa.

Mirel Radoi da vina pe Lucian Sova, actualul ministru al Transporturilor, care nu a acceptat o crestere mai mare de 18%, fata de 42% cat au cerut initial. Ministrul si-a argumentat clar decizia sa, mai ales ca salariile pe care le au in momentul de fata sunt duble, chiar triple fata de un salariu mediu pe economie al unui roman de rand. In plus, cresterea salariala ar fi afectat sute de mii de calatori.

Liderul sindicatelor de la metrou nu pare interesat de aceste lucruri, vrea doar cresteri salariale pentru angajati, indiferent de pretul pe care trebuie sa il plateasca un calator cu salariul minim pe economie. Mai mult, pune viitoarea greva pe seama ministrului: “Noi vrem un nou ministru, de la care ne asteptam sa nu fie rautacios. Actualul ministru de impinge spre greva.”

Ministrul Lucian Sova a declarat ca orice crestere salariala va duce la scumpirea cartelelor de metrou direct proportional cu cresterile salariale ale angatilor Metrorex.

“Daca noi vom accepta creşterea de 42% la salarii, aceasta nu va putea fi dusa decat in costurile biletului de calatorie. Vreau sa stie toti bucurestenii ca, practic, astazi noi cu totii suntem supusi unei presiuni sindicale care trebuie, in viziunea celor care ameninta cu greva, sa conduca la cresterea pretului la biletul de metrou la 4 lei o calatorie, 8 lei doua calatorii. Mie nu mi se pare ca acest lucru poate fi acceptat nici de catre Ministerul Transporturilor, nici de catre administratia Metrorex, nici de catre cetatenii care circula cu metroul”, a declarat ministrul Transporturilor.

Actualul ministru al Transporturilor a declarat ca nu este de acord cu o crestere mai mare de 18%. Liderul sindicatelor a fost informat despre aceasta decizie, acum urmeaza sa se stabileasca o noua intalnire si sa se aseze pentru a doua oara la masa negocierilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here