Prima vizita a Suveranului Pontif in Romania dupa mai bine de 20 de ani a adus schimbari majore si in Codul Rutier. S-au facut modificari in urma cererii Vaticanului in perspectiva vizitei in tara noastra a Sanctitatii sale Papa Francisc.

Aceste schimbari implica faptul ca automobilele pe care Suveranul Pontif le va folosi pe durata sederii sale in Romania sa aiba numarul unic de inregistrare, pe care Papa Francisc il foloseste atat la Vatican, dar si in toate vizitele sale oficiale din strainatate.

Guvernul a dispus schimbarea Codului Rutier cu ocazia acestei vizite extrem de importante pe meleaguri romanesti, iar Serviciul de Protectie si Paza sa poate inmatricula temporar masinile pe care le va folosi cu numarele de inmatriculare transmise de oficialii de la Vatican.

Numarul de inmatriculare pe care papamobilul Dacia va fi SCV 1, prescurtare de la Status Civitatis Vaticanae 1. Va fi scris pe fond alb, iar literele vor avea culoarea rosie, iar valabilitatea va fi pe termen limitat – mai exact in perioada 27 mai 2019 si 7 iunie 2019.

Comunicatul transmis oficial de SPP afirma ca Papa Francisc a vazut deja papamobilul Dacia si a fost de acord cu acesta:

“Papamobilul romanesc a fost conceput ca urmare a unei analize minutioase a prezentei Papei Francisc in alte tari, care conform traditiei au oferit si pus la dispozitia Suveranului Pontif pentru deplasare, masini de productie autohtona.

Momentul utilizarii papamobilului romanesc este decis, dar din motive de securitate aceasta informatie nu poate fi facuta publica deocamdata. Papamobilul romanesc a fost vazut si agreat de Sanctitatea Sa.”

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here