Cursul Euro a urcat azi, 09.01.2019, la cel mai ridicat nivel din istorie, ajungand la 4,6722 lei! Acest lucru s-a intamplat dupa sedinta politica monetara, care a avut loc in cursul zilei de ieri la Banca Nationala a Romaniei, cand BNR a pastrat dobanda la pragul de 2,5%.

In timpul sedintei care a avut loc ieri, 08.01.2019, Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a comentat aspru decizia luata de Guvern si ordonanta data prin care s-a impus taxa pe activele bancare, in viziunea sa numindu-se “bomba greu de inteles” si “trasnaie” care afecteaza bancile comerciale, afecteaza Executivul, dar si flexibilitatea pe care o avea politica monetara.

Ministrul Finantelor a decid la finalul anului trecut ca va introduce, incepand cu luna ianuarie 2019, o noua taxa pe activele bancilor, care va fi calculata in functie de evolutia dobanzilor interbancare Robor la 3 si 6 luni.

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei a declarat la briefingul de presa, care a avut loc dupa prima sedinta de politica monetara din anul care abia a inceput: “Ne-a luat si pe noi prin surprindere trasnaia. Principalul element de nemultumire este ca nu s-a discutat cu industria. Discuti cu industria bancara, nu vii la sfarsit de an, in prag de Craciun, cu o bomba de asta greu de inteles. Cred ca domnul ministru de finante va discuta cu industria. Au si nelamuriri cum se aplica. Trebuie sa va spun ca avem si noi. Sunt aspecte pe care cu greu le inte­le­gem.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here