Noi ajutoare financiare vin din partea Ministerului Muncii si vin in sprijinul persoanelor concediate recent. Se pregateste un nou proiect de ordonanta, iar ajutoarele acordate vor fi de aproximativ un milion de lei.

Protrivit acestui proiect, persoanele care vor beneficia de acest ajutor sunt persoanele care au avut de suferit in urma confirmarii virusului de pesta porcina. Mai multe ferme au fost fost inchise, iar toti angajatii au fost concediati, patronii aflandu-se in incapacitatea de plata. Toate persoanele concediate din acest motiv, vor primi lunar, timp de 6 luni de la data concedierii, suma de 500 de lei.

Ministerul Muncii sustine ca au luat aceasta hotarare pentru “asigurarea cadrului legal si institutional pentru acordarea unei masuri de protectie sociala persoanelor concediate din cadrul societatilor din sectorul suin a caror activitate a fost afectata de virusul pestei porcine africane.”

Proiectul de ordonanta, care urmeaza sa fie aprobat, prevede faptul ca:

“Evolutia virusului afecteaza activitatea societatilor din sectorul suin, ceea ce poate conduce la concedieri individuale/colective de natura a influenta piata muncii, la nivel local si national, Ministerul Muncii a identificat necesitatea acordarii unei masuri de protectie sociala specifice pentru persoanele concediate din cadrul acestor societati.”

Pentru a intra in posesia acestor bani, toate persoanele concediate trebuie sa se prezinte la Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca si sa depuna o cerere, insotita de documente justificative, la cererea angajatilor. Acest lucru trebuie sa se intample la maxim 30 de zile de la data concedierii, pentru a nu pierde aceasta compensatie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here