Guvernul a venit cu un nou Proiect care vine in sprijinul familiilor monoparentale! Ajutorul nu este deloc mic, avand in vedere ca suma pe care un parinte singur poate sa o primeasca ajunge la 1.900 de lei.

In Romania, parintii singuri se confrunta cu foarte multe probleme in cresterea copiilor. Abandonul scolar este printre deciziile care afecteaza viata copilului inca de la inceput. Pentru a preveni astfel de situatii, Guvernul a demarat un Proiect de Lege, depus deja la Senat. Familiile monoparentale, care au in grija copii minori. Singura conditie pe care aceste familii trebuie sa o indeplineasca este ca venitul lunar net sa fie mai mic decat 1,5 salarii minim brute din Romania!

In protectul de lege prin care se vrea ajutorarea familiilor cu un singur parinte se arata urmatoarele: “Familiile monoparentale aflate in situatie de dificultate al caror venit mediu lunar este mai mic decat 1,5 salarii minime brute pe tara au dreptul la un sprijin financiar ca forma de asistenta sociala. Sprijinul financiar se asigura prin acordarea unei indemnizatii lunare cu intretinere, in conditiile prevazute de prezenta lege, in suma neta echivalenta cu nivelul salariului minim brut pe tara la data stabilirii dreptului.”

Pentru a beneficia de noul ajutor de la stat, familia monoparentala inseamna ca exista un singur parinte, care sa fie necasatorit/a, vaduv/a sau divortat/a si care sa locuiasca alaturi de cel putin un copil cu varsta de pana in 18 ani sau 26 de ani, valabil pentru cei care urmeaza cursurile facultatilor cu invatamant la zi si pe care ii ingrijesc.

Totusi, pentru cei care vor vrea sa acceseze acest ajutor abuziv, se vor aplica amenzi in valoare de 1.000 pana la 3.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here