Lia Olguta Vasilescu, ministrul Muncii, a facut un anunt foarte important pentru salariati! De la 1 ianuarie 2019 va creste salariul minim brut! 

Salariul minim brut va creste, incepand cu data de 1 ianuarie 2019. Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat ca salariul minim brut va ajunge la 2050 de lei. In prezent, Guvernul lucreaza la o Hotarare in acest sens si fa vi definitivata in cel mai scurt timp.

Lia Olguta Vasilescu: “In prezent, lucram la o Hotarare de Guvern pentru majorarea salariului minim incepand de la data de 1 ianuarie si va fi 2.050 de lei. Deja am discutat despre acest lucru saptamana trecuta, cand ne-a intalnit cu patronatele si sindicatele.”

Pentru a fi mai usor de inteles pentru toata lumea, Lia Olguta Vasilescu a si exemplificat ce inseamna aceste cresteri:

“De exemplu, un consilier care acum are salariul 2000 de lei net, iar in grila din 2022 are stabilit un salariu brut de 6000 de lei, va avea o creștere de 1000 de lei net.”

Ministrul Muncii sustine ca deficitul inregistrat la bugetul de pensii a scazut cu mai multe miliarde dupa ce a luat decizia de a muta plata contributiilor sociale din sarcine angajatorului in cea a angajatului.

“La nivelul primului semestru am avut incasari cu 56 la suta mai mult, ca sa ne dam seama ce a insemnat transferul contributiilor. De exemplu, anul trecut am avut un deficit la fondul de pensii de 13 miliarde de lei pe care-i punea statul, in 2016 am avut 15 miliarde, deci suma cu care statul completa bugetul asigurarilor. Anul acesta avem 4 miliarde pe care trebuie sa-i mai puna statul. Va dati seama cat am recuperat doar din acest transfer al contributiilor.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here