Inca de seara trecuta au fost ninsori abundente in zona de munte, mai ales la altitudini de peste 1500m. Un val polar a pus stapanire pe intregul teritoriu al Romaniei, iar temperaturile au scazut simtitor.

In continuare, vremea va persista cu temperaturi mult sub media normala a acestei perioada. La munte, pana la sfarsitul saptamanii, trebuie sa ne asteptam la vant puternic, ploi si ninsori.

Prima ninsoare din aceasta toamna a fost inregistrata la Balea Lac, iar precipitatiile continua sa isi faca simtita prezenta, insotite de rafale de vant la altitudini de peste 2000 de metri. Au fost inregistrate viteze ale vantului de pana la 70-80 de kilometri pe ora.

In decursul zilei de luni au inceput sa cada precipitatiile sub forma de lapovita si ninsoare, iar de atunci ninge constant la Balea Lac. Temperaturile au ajuns pana la minus sapte grade Celsius, iar stratul de zapada este cuprins intre 1 si 10 cm. Reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Brasov au actionat pentru curatarea Drumului National 7 C – Transfagarasean:

“Se poate circula in conditii de iarna, dar este foarte important ca noaptea nu se circula, intre orele 21.00 – 07.00. Dar aceasta este o restrictie permanenta, chiar si pe timp de vara, insa acum este foarte important ca soferii sa respecte restrictia pentru ca altfel se expun la riscuri foarte mari.”

Drumarii au intervenit cu utilaje si au imprastiat pe Transfagarasean clorura si sare. Meteorologii atrag atentia ca temperaturile vor fi in continua scadere, mai ales in centrul tarii si in regiunile de munte, iar maximele vor fi de maxim 16 grade Celsius in aceste zone. Zonele vizate de aceste schimbari sunt Banatul, Crisana, Maramuresul, Transilvania si nordul Moldovei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here