Politistii de frontiera au facut o descoperire neobisnuita in bagajul unui tanar de 14 ani. Venea din Statele Unite ale Americii cu 3 kilograme de bijuterii de aur. Captura a fost facuta pe aeroportul din Cluj-Napoca, dupa ce i-a fost verificata valiza.

Printre obiectele gasite se numara cercei, inele, bratari, pandantive de diverse culori si marimi. Toate bijuteriile erau ascunse in sosetele baiatului. Acesta calatorea singur, iar pe aeroport era asteptat de o ruda, care urma sa il preia. In lipsa documentelor care justificau prezenta bunurilor asupra sa, acestea au fost confiscate de catre autoritati si predate catre Trezoreria Cluj, iar rudele sunt cercetate pentru contrabanda. Intreaga captura se estimeaza a valora peste 100.000 de euro.

Actiunea a avut loc la sfarsitul lunii octombrie, iar acum Politia de Frontiera a dat un comunicat oficial: “Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport Cluj-Napoca in cooperare cu lucratorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontiera Cluj-Napoca au descoperit, ascunse in sosete, in bagajele de cala ale unui cetatean roman, minor, aproximativ 3000 grame de bijuterii din metal galben, presupuse a fi aur, fara a detine documente legale.”

Minorul a ajuns din Statele Unite ale Americii, a trecut si de punctul de control din Munchen, fiind oprit abia in Romania. Daca nu erau confiscate, bijuteriile ar fi ajuns pe piata in Romania si vandute fara acte de provenienta, la negru. Se asteapta evaluarea facuta de Trezoreria Cluj pentru a se putea dispune masurile legale in acest caz. Politistii de frontiera inca efectueaza cercetari si asteapta documente justificative de la persoanele care l-au trimis in Romania cu bijuteriile asupra sa.

          

        

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here