Ouale de gaina au foarte multe proprietati! Desi au fost puse la indoiala de multe ori, cercetatorii au demonstrat cat de benefice sunt pentru organism daca le introducem in meniul zilnic. Uite 9 lucruri care se pot imbunatati in corpul tau daca mananci 2 oua pe zi:

  1. Creierul tau este proteja de colina: fosfolipidele care asigura comunicarea la nivel normal a celulelor creierului se gasesc in colina. Aceasta vitamina este cel mai important material de constrctie al creierului.
  2. Luteina este nebefica pentru imbunatatirea vederii: noile studii atesta faptul ca oualele de gaina sunt bogate in luteina. Aceasta substanta este responsabila pentru o vedere cat mai clara. Deficitul sau in organism cauzeaza schimbari distrugatoare ale tesuturilor oculare si se deterioreaza ireversibil.
  3. Vitamina D ajuta la absorbtia calciului: oul de gaina are un continut crescut de vitamina D. Aceasta vitamina ajuta calciul sa se fixeze cat mai bine in oase si sa intareasca dintii.
  4. Complexul de vitamine protejeaza pielea, parul si ficatul: Vitamina B12, biotina si proteinele nutritive digestibile contribuie la intarirea pielii si ajuta la eliminarea toxinelor din ficat.
  5. Scade riscul bolilor cardiovasculare: Cercetatorii au aratat ca colesterolul din oua este echilibrat cu fosfatide, deci nu este daunator pentru organism. Oualele sunt bogate in acizi omega-3, care reduc nivelurile de trigliceride, reducand riscul bolilor cardiovasculare.
  6. Ajuta la slabit: Cercetatorii americani au ajuns la concluzia ca oualele consumate la micul dejun, combinate cu o dieta slab calorica, va ajuta sa pierdeti in greutate de doua ori mai repede.
  7. Reduce riscul de cancer: Colina, atat de benefica pentru creier, reduce si riscul de cancer.
  8. Sunt utile in planificarea copiilor: Vitamina B9 este necesara pentru femei in timpul planificarii sarcinii – scade riscul de intarziere mentala a copilului este redus.
  9. Procesul de imbatranire incetineste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here