Ai simptome ale unei raceli? Stranuti si ai nasul infundat? Alergia este una dintre cele mai comune afectiuni care apare in aceasta perioada. Indeosebi alergia la ambrozie afecteaza din ce in ce mai multe persoane. Cu siguranta ucnosti cel putin o persoana care prezinta aceste simptome.
Ambrozia este o planta care creste pe terenurile necultivate sau pe marginea drumurilor ori in zonele neingrijite. Originara din America de Nord, aceasta s-a raspuandit la vilelul intregului glob odata cu semintele de cereale exportate de acolo. Aceasta planta incepe sa infloreasca de la safrsitul lunii iulie pana in septembrie, uneori chiar si pana in octombrie. In acele momente apare alergia la ambrozie.
In Romania, este una dintre cele mai raspandite alergii. Polenul ambroziei provoaca bronsite, conjuctivite sau inflamatii. Netratata corespunzator, poate duce si la deces.
Simptomele care ar trebui sa te trimita la medic sunt:
- stranuturi;
- congestie nazala;
- rinoree;
- inrosirea ochilor;
- pierderea mirosului;
- dureri de cap;
- oboseala cronica;
- somnolenta;
- stare generala de rau;
- apatie;
- tuse;
- gat irtat;
- mancarime la nivelul nasului si ochilor.
Specialistii atrag atentia ca sunt cateva alimente care ar trebui evitate pe durata elergiei, precum: lactate, oua, crustacee, creveti si fructe de mare, carne de porc, cacaoa, cofeina, alune, alcool, sucuri din comert si alementele bogate in zahar.
Tratamentul alergie se poate face cu antihistaminice orale. In cazul in care stiti ca aveti alergie la ambrozie, este indicata o cura de detoxifiere inainte, sustin unii specialisti. Aceasta are rol de curatare la nivel intestinal, hepatic si renal. Prin detoxifiere mentii la capacitate maxima de curatare a organismului, iar acesta va raspunde corect la stimulii externi. Va lupta cu ambrozia, iar simtomele se vor diminua.