Sotii Ion si Dochia Rus au aproape 90 de ani si si-au petrecut o viata impreuna. Povestea lor de dragoste a inceput acum 70 de ani cand s-au casatorit. Din aceasta frumoasa poveste au rezultat aproape 200 de copii, nepoti si stranepoti ce se afla in tara dar si inafara granitelor.

Ziua in care au implinit 7 decenii, cei doi batrani au sarbatorit-o in haine traditionale, ca la 18 ani, cand au decis sa isi uneasca destinele si si-au jurat iubire vesnica. Atunci parintii le-au sugerat ca ar fi mai bine sa mai munceasca cativa ani pentru a se pregati de viata, insa dragostea dintre ei a fost mult prea mare si mai presus de sfaturile parintesti.

Ion povesteste, vizibil rusinat si acum, la 88 de ani, ca ii era drag de Dochia in special cand o vedea cum joaca la horele din sat.
Sotii Rus si-au facut o casuta pe un deal din comuna Parva, unde traiesc si acum, dupa 70 de ani. Au impreuna 12 copii, dintre care 11 au ramas in viata si au crescut printre animale si muncile campului. Copiii mari mergeau impreuna cu parintii la camp, cei mijlocii ramanand sa aiba grija de cei mici si de gospodarie.

Majoritatea copiilor au ramas in comuna natala, o singura fata mutandu-se in Banat si facand nu mai putin de 15 copii. Unul dintre fiul celor doi sustine ca au avut un trai greu, dar ca Dumnezeu i-a tinut impreuna 70 de ani, o viata de om: “Am trait mai greu, aici in varf de deal. Dumnezeu i-a tinut impreuna atata timp. 70 de ani, o viata de om! Si io am 47 de ani de casnicie, dar nu cred ca apuc 70.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here