Presa de specialitate din Italia lauda Romania! In ultimii ani, tara noastra a devenit cel mai mare producator de nuci din Europa. Italienii s-au aratat incantati de cantitatea foarte mare, dar si de calitatea produsului.

Italia Fruit News este unul dintre cele mai apreciate ziare de specialitate, avand mii de cititori. De curand, au dedicat un intreg articol culturii nucilor si s-au aratat incantati de faptul ca Romania a devenit cel mai mare producator de nuci al Europei. In ultimii doi ani s-au livrat cantati foarte mari de nuci, iar productiile sunt in crestere, la fel ca si suprafetele pe care se cultiva.

Avand in vedere rezultatele exceptionale si faptul ca cererea a inceput sa creasca foarte mult, cultivatorii romani vor sa se organizeze intr-o asociatie si sa investeasca in produsele lor si o unitate de procesare. Totodata, se cauta un fond de investitii pentru cea mai mare livada de nuci din Romania.

Daca in Franta productia a fost de 42.400 de tone, iar in Spania de numai 16.000 de tone, Romania se poate lauda cu 44.000 de tone pana in momentul de fata. In anul 2017 a stabilit o performanta, Romania fiind pe primul loc ca si producator de nuci. A avut o productie de 45.800 de tone, iar calitatea produsului este foarte laudata. Cresterea a fost semnificativa, fata de anul 2016, cand Romania a livrat 34.100 de tone.

Pretul nucilor in coaja si cel al miezului de nuca, care provin din tara noastra, se vad cu 30 – 50 % mai ieftin fata de soiurile provenite din alte tari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here