Anul acesta iarna vine mult mai devreme decat am fost obisnuiti. Cel putin, asta anunta meteorologii! Vremea rece isi face simtita aprezenta mult mai devreme anul acesta.

De la temperaturi de peste 30 de grade, temperaturile au scazut destul de mult, iar noaptea temperaturile abia ajung la 16 grade. Anul acesta vremea a fost plina de schimbari, iar acest lucru i-a debusolat pe romani. Oamenii nici nu mai stiu cu ce sa se imbrace inainte de a iesi din casa, iar in aceasta perioada majoritatea prezinta simtomele racelii.

Cum era de asteptat, primele pronosticuri in ceea ce priveste vremea nu au intarziat sa apara. Iarna 2018-2019, in viziunea meteorologilor, nu arata deloc bine. Debutul anotimpului racoros va fi unul brusc, dar si de o durata mai lunga decat suntem obisnuiti.

Anotimpul rece isi va intra in drepturi inca din luna noiembrie, iar meteorologii se asteapta ca in toate lunile de iarna sa fie zapezi abundente. Vestea buna este faptul ca temperaturile nu vor fi atat de scazute ca in anul precedent.

“Conform previziunilor modelelor si interpretarilor expertilor, exista o probabilitate de circa 70% ca circumstantele observate sa atinga stadiul unui episod El Nino de o intensitate scazuta in ultimul trimestru al anului 2018 si in timpul iernii boreale 2018/19″, a indicat intr-un comunicat Organizatia Meteorologica Mondiala (OMM), o agentie ONU cu sediul la Geneva. „Cu alte cuvinte, acest scenariu este de doua ori mai probabil decat cel al persistentei unor conditii neutre”, au subliniat expertii. „Astfel, o incalzire ar putea (…) avea loc, intre septembrie si noiembrie. In America de Nord, Europa, Africa de Nord, Asia de Est si Orientul Mijlociu sunt prevazute temperaturi cu 1-3 ° C peste cele obisnuite pentru acea perioada. In plus, in extremitatea sud-estica a Europei sunt prevazute precipitatii peste media uzuala a perioadei.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here