In timp ce TVR-ul anunta ca au acumulat datorii extrem de mari, salariile pe care le platesc, dar si onorariile acordate pentru prestatiile cantaretilor odata cu resuscitarea festivalului “Cerbul de Aur” tind sa ii contrazica. Conform libertatea.ro, artistii au incasat aproape dublu, fata de onorariul normal pe care il au de obicei.

Generozitatea organizatorilor nu a avut limite atunci cand a fost vorba despre invitatii la renumitul festival care a avut loc la Brasov. Artistii autohtoni au incasat onorarii aproape duble fata de cele practicate in mod normal. Cea mai mare diferenta a fost inregistrata de saxofonistul Flavius Teodosiu, care a incasat nu dublu, ci de patru ori mai mult.

Jurnalistii de la libertatea.ro au intrat in posesia sumelor virate in conturile artistilor, aceasta fiind colosale pentru prestatiile de maxim o ora pe scena festivalului. Aceste sume au fost comparate cu preturile oferite in mod normal de catre cantareti, indiferent ca este vorba despre un eveniment privat, concert in aer liber sau orice tip de festival.

Mai mult, preturile listate de agentiile care ii impresarieaza pe artisti contin deja in pretul afisat comisionul lor, care poate varia de la 10 la 20 la suta. La aparitia unui potential intermediar al unui nou angajament concertistic, in suma afisata de agentii se poate face o reducere, de comun acord, de maxim  10% din pretul afisat. Insa aici a fost vorba despre o crestere cu aproximativ 100%, nejustificata. Nici unul dintre artisti nu a sustinut un recital mai lung ca durata fata de unul obisnuit.

Spre exemplu, Loredana impreuna cu band live, al carei onorariu pentru orice tip de eveniment este de 13.000 de euro, a facturat catre organizatorii Cerbului de Aur suma de 21.307 euro pentru prestatia de la renumitul festival. Andra impreuna cu band-ul ei  a incasat mai mult decat pretul dublu practicat in mod normal. Astfel, pe lista agentiei de booking pretul Andrei este de 8.000 de euro, dar TVR i-a bagat in cont aproape 20.000 de euro!

Cea mai mai diferenta a fost cea incasata de saxofonistul Flavius Teodosiu! Cunnoscutul artist are un pret stabilit pentru orice concert de  2.000 de euro. Insa lucrurile au stat diferit pentru prestatia de la Cerbul de Aur, fiind remunerat cu 8.018 euro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here