Sarabatorile se apropie cu pasi repezi, oamenii se intorc acasa la familii, fac cumparaturi, cumpara cadouri si petrec timpul impreuna in casa la caldura cu cei dragi. Insa pentru bunicii nostri, pentru cei care s-au pensionat si au un venit mic, sarbatorile nu mai sunt la fel, multi dintre ei nu au ce pune pe masa, dar sa le mai faca cadouri nepotilor.

Proiectul a fost aprobat ieri, 28.11.2018, iar guvernul, vine in ajutor, pensionarilor care au o pensie sub 2000 lei pe luna si le ofera un venit de 600 de lei. De acest ajutor vor beneficia in jur de 553 de mii de oameni din Republica Moldova, iar banii vor fi primiti in luna decembrie.

Cei mai multi, 400 de mii de persoane sunt pensionari pentru limita de varsta, restul sunt beneficiari de pensii de urmas si dezabilitati, iar 600 de persoane sunt militari in termen.

Pentru acest scop, Guvernul Republicii Moldova aloca un buget in valoare de 335 milioane de lei.

Despre acest proiect, a vorbit ieri Vlad Plahotniuc, lider al Partidului Democrat, care isi doreste ca acest obicei sa se pastreze in fiecare an pentru a mai ajuta oamenii.

Tot ieri, odata cu aceasta decizie, Guvernul a hotarat ca de la 1 ianuarie 2019 sa se mareasca pensiile! Beneficiarii sunt victimele de la tragedia de la Cernobal dar si familiile persoanelor decedate. Beneficiarii pentru dizabilitati sever o sa primeasca cu 400 de lei lunar mai mult, cei cu dizabilitati accentuate primesc cu 300 de lei mai mult, iar cei cu dizabilitati medii primesc in plus 200 de lei la fel ca si familiile celor decedati.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here