Iarna, cea mai mare problema o reprezinta gheata care se depune pe asfalt, mai ales pentru cei care merg pe jos. Fie ca mergi la magazin, la scoala sau la munca, ai mare grija cum pasesti. O miscare gresita te poate face sa aluneci, iti poti suci piciorul sau mai rau sa te lovesti la coloana.

Iarna este adecvat sa ne incaltam cu cizme speciale de ghetus, acestea se pot gasi cu usurinta in magazinele de specialitate. Pe vremea asta, renunta la tocuri, indiferent ca sunt cui sau mai groase, sunt destul de riscante si opteaza pentru talpa ortopedica inalta sau joasa, dar nu mai inalte de 3-4 centimetri.

Ce sa faci ca sa nu aluneci pe gheata:

  1. Daca stiti un cizmar bun, este recomandat sa mergeti la el, iar pe talpa incaltamintei sa va lipeasca cateva bucati de cauciuc special.
  2. Stergeti periodic talpa cu smirghel, asa nu veti mai aluneca.
  3. Cateva zile, puteti merge linistit daca lipiti pe talpa, scotch de hartie sau leucoplast.
  4. Doamnele care nu renunta la tocuri nici daca este gheata, pot sa isi lipeasca pe ele niste pasla, daca tocul le permite.
  5. Daca batranii nu ti-au povestit, te invatam noi, cum se facea pe timpuri, iei un cartof, il cureti bine de coaja si incepi sa freci talpa cu el.
  6. Un truc eficient, este sa lipesti pe talpa aracet sau superglue pentru tapet, deasupra presari nisip amestecat cu pietris marunt si o lasi peste noapte sa se usuce. Daca lucrezi la birou, sa ai incaltaminte de schimb la tine, nisipul va cadea.

Aveti grija pe strada, mergeti incet pentru a nu aluneca, de astfel este indicat sa nu alergati dupa orice mijloc de transport in comun, gheata este periculoasa si se aluneca usor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here