Coada-Soricelului este o plata intalnita pe marginea soselelor, pe pasunile cu soluri aspre, isi face loc oriunde! Ne este atat la indemana, incat nu o folosim pentru toate beneficiile pe care le poate aduce organismului nostru!
Inca din cele mai vechi timpuri, oamenii foloseau plantele pentru a se trata de anumite afectiuni. Stim deja ca nu este indicat sa administra medicamente fara a fi prescrise de catre medicul curant pentru ca iti pot face mai mult rau decat bine. Ceaiurile, intr-adevar, nu isi fac efectul pe loc, dar, in timp, te vor surprinde actiunile benefice asupra organismului uman.
Planta cu frunze verde-inchis si segmentate, cu flori albe sau roz deschis este des intalnita vara. Este indicat sa folositi florile, cat si toata planta aeriana, formata din tulpina si frunze. Contin in componenta lor intre 0,2 si 0,5% ulei esential, care are efect antiinflamator.
Ceaiul de Coada-Soricelului poate ajuta in tratarea multiplelor afectiuni, cum ar fi: gastrite, ulcer gastric, balonari, varsaturi, colon iritabil, colici intestinale, pancreatita acuta, rinite, amigdalite, faringite, laringite, afte, micoze, gingivite. Pentru afectiunile interne, infuzia se pregateste din 2 linguri de flori de Coada-Soricelului la 2 cani cu apa clocotita.
Afectiuni externe care se pot trata cu comprese din infuzii concentrate(aproximativ 50 de grame la un litru de apa clocotita): arsuri, plagi, supuratii, ulceratii cronice de gamba, contuzii, tenul iritat si inrosit.
De asemenea, ranile infectate se pot clati cu infuzie preparata din 2 linguri de flori la 250ml de apa clocotita.
Inainte de utilizare, trebuie sa luati in considerare urmatoarele aspecte: este interzis pe peirioada sarcinii sau a alaptarii, poate provoca alergii de contact, nu este indicat sa le expuneti la lumina, iar dozele mari pot produce dureri de cap si ameteli.