Margareta Paslaru este o cantareata, compozitoare, textiera, actrita si realizatoare radio si TV. Una dintre cele mai talentate artiste ale Romaniei a implinit de cateva luni 75 de ani, dar nu se vede pentru ca arata foarte bine. Are insa o cerinta atunci cand apare la evenimentele mondene.

Cand isi face aparitia Margareta Paslaru aparitia la un eveniment este imposibil sa nu sesizezi eleganta de care da dovada si la aceasta varsta si, totodata, care a consacrat-o. Chipul sau este luminos, tot timpul zambeste si nu-si arata anii. Are foarte putine riduri care ii inconjoara ochii si buzele, insa nu ai crede ca are aceasta varsta.

Una dintre putinele cerinte pe care le are de la organizatori atunci cand accepta sa mearga la un eveniment este faptul ca nu vrea sa fie pozata sau filmata de aproape, imaginile sa fie doar de la brau in sus si sa nnu fie caru fix pe fata ei. Ca o veritabila artista, aceasta isi cunoaste defectele fizice venite odata cu varsta, insa vrea sa le mascheze, iar imaginea ei sa ramana cea care a consacrat-o.

Surprinsa recent la un eveniment, aceasta se prezinta impecabil. Este de o frumusete rar intalnita.

Foarte putina lume isi aminteste cum a decis sa isi schimbe numele. La inceputul carierei sale, numele sau era “Pislaru”, iar decizia de a schimba litera “i” in “a” a survenit dupa ce, la un festival international, francezii au ras de ea: “S-a intamplat in 1969, la Cannes. Prezentatorul trebuie sa ma anunte, asa ca incepe: Si acum, din Romania, domnisoara Marguerite…. Si se opreste. Mai incearca o data, se opreste in acelasi punct si-l pufneste rasul. Dupa alte cateva clipe, in care nimeni nu intelegea ce se intampla, maestrul de ceremonii zice: In sfarsit, domnisoara Marguerite… Pisslarue. Toata sala a izbucnit in hohote de ras. Pentru cei care nu cunosc limba franceza, felul in care prezentatorul mi-a pronuntat numele s-ar putea traduce prin urineaza pe strada. Dupa iesirea din scena, domnul cu pricina a venit la mine in culise ca sa-si ceara scuze, dar m-a sfatuit sa-mi schimb ortografia numelui, astfel incat sa iasa ”passelarue”, adica ”trece/traverseaza strada”. Ceea ce chiar am si făcut”, a povestit Margareta Paslaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here