Meteorologii au anuntat o schimbare radicala a vremii, se vor inregistra cantitati insemnate de precipitatii si diferente mari de temperaturi. Conform progonozei realizate pentru perioada 3 – 16 decembrie, oscilatiile de temperaturi vor fi majore. In aceasta perioada, meteorologii emit aproape zilnic alerte meteo – cod galben de ceata pentru primele ore ale diminetii.

Vremea va fi foarte schimbatoare in urmatoarea perioada, temperaturile vor ajunge si pana la 10 grade Celsius in unele zone ale tarii, iar incepand cu data de 8 decembrie se vor inregistra cantitati de precipitatii insemnate.

Temperaturile maxime pe timpul zilei se vor inregistra in Banat, in cea de-a doua parte a zilei, apoi va scadea usor insa nu se vor inregistra mai putin de 6 grade Celsius la amiaza. Dupa data de 8 decembrie, temperaturile vor fi in scadere, incadrandu-se intre 0 – 2 grade Celsius. In perioada 3 – 8 decembrie valorile inregistrate noaptea vor fi incadrate intre 2 – 4 grade Celsius, insa spre jumatatea lunii decembrie acestea coboara pana la -6 grade Celsius. Precipitatiile se vor semnala pe tot intregul interval, cantitatile fiind mai insemnate in perioada 8 – 13 decembrie.

In Crisana de asemenea se vor inregistra temperaturi de la pana la 10 grade Celsius pe timpul zilei pe data de 4 decembrie, urmand sa scada treptat catre valori cuprinse intre 4 – 6 grade Celsius, cu o usoara incalzire in data de 8 decembrie. In prima parte a lunii, noaptea temperaturile foarte rar vor ajunge la -2 grade Celsius, insa aceste lucruri se vor schimb incepand cu data de 15 decembrie, cand vor ajunge si la -6 grade Celsius. Precipitatiile vor fi insemnate cantitativ pe arii extinse.

In Transilvania, Maramures si Moldova temperaturile medii ziua se vor situa in intervalul 2 – 6 grade Celsius, iar dupa data de 8 decembrie vor ajunge si la – 2 grade Celsius. In prima parte a lunii, pe timpul noptii, temperaturile se vor situa intre -2 pana la -8 grade Celsius, incepand sa scada semnificativ dupa data de 8 decembrie. Precipitatiile in aceste zone vor fi moderate cantitativ, pe arii restranse, cu posibilitate de extindere dupa prima jumatate a lunii decembrie.

In zonele Dobrogea, Muntenia si Oltenia, in prima perioada a lunii, temperaturile vor atinge si 10 grade la amiaza, insa vor incepe sa scada considerabi incepand cu 9 decembrie, cu variatii de la o zi la alta. Valorile nocturne vor fi in continuare negative, coborand pana la -7 grade Celsius. Precipitatiile vor fi insemnate cantitativ pe arii restranse, urmand sa se extinda dupa prima jumtate a lunii, in special in intervalul 9 – 12 decembrie.

In zonele montane, in primele zile ale lunii decembrie se vor inregistra temperaturi de pana la 3 grade Celsius, dar acest lucru se va schimba incepand cu data de 8 decembrie, cand temperaturile nu vor urca ai sus de 0 grade Celsius, iar cantitatile de precipitatii vor si semnificative si se va depune strat considerabil de zapada. Vor fi conditii favorabile pentru sporturile de iarna. Temperaturile noaptea vor ajunge pana la -12 grade Celsius incepand cu a doua jumatate a lunii decembrie.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here