Intr-o societate criticata de toata lumea, in care statul nu te ajuta, singura varianta este sa ne ajutam noi intre noi. Este si exemplul unui tanar din Iasi. Pe numele sau, Bogdan Tanasa, de patru ani ridica de la zero locuinte pentru copii sarmani si familiile defavorizate.

Barbatul a inceput un proiect, “Casa Share”, de la povestea unor copii fara mama si care nu au vazut in viata lor o jucarie. L-a impresionat atat de mult cazul lor, incat a facut tot posibilul sa le ofere o viata mai buna. Si-a pus in gand sa duca acest proiect la bun sfarsit si a cerut ajutorul pe o retea de socializare. Spre marea lui surpriza, oamenii au donat cat au putut, iar acesta a reusit sa ofere casa mult visata familiei incercate de soarta.

Si nu s-a oprit aici. Pana in prezent a ridicat 17 case nou-noute, ajutat de mii de voluntari.

Cazul de la care a plecat in anul 2014 a fost al unei familii din Brosteni. Membrii, tatal si sase copii, traiau intr-o saracie crunta dupa ce au fost parasiti de mama lor. Bogdan a inceput cu urmatorul mesaj: “Rog toti prietenii care pot sa ma ajute cu ceva, materiale de constructii, orice, termosistem. Haideți, fratilor, sa facem o fapta buna, sa ii ajutam pe oameni! Nu se poate! Trebuie ajutati!”

Tanarul din Iasi a aflat despre povestea acestei familii din ziar, iar atunci a luat hotararea sa mearga personal sa vada despre ceea ce este vorba. A luat cu el si cateva jucarii de la fiul sau, pentru a nu merge cu mana goala. Mii de voluntari i-au fost alaturi, iar intr-o luna de zile le-a oferit copiilor un acoperis deasupra capului. Cu banii stransi din donatii, le-a daruit si prima vacanta din viata lor.

Proiectul inceput de bogdan, “Casa Share”, a ajutat pana in momentul de fata a ajutat 140 de copii, a caror viata s-a schimbat radical.

Concluzia de final a lui Bogdan a fost: “Singurul lucru care poate schimba ceva in tara asta este educatia”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here