Stirea despre arestarea Elenei Udrea si prietenei sa, Alina Bica, a tinut o buna perioada prima pagina a ziarelor. Celor doua li s-au dat la dispozitie 2 luni pentru a beneficia de un proces, timp in care statul roman trebuie sa aduca dovezi in aceasta perioada pentru a se stabili daca vor fi extradate sau nu. 

Primul termen al procesului Elenei Udrea a fost la inceputul lunii noiembrie, timp suficient pentru autoritatile din Romania sa aduca probe solide la dosar pentru a explica de ce vor extradarea acesteia. Dar si timp suficient pentru Elena Udrea sa isi consolideze apararea. Avocatul acesteia sustine ca, in urma probelor depuse, este aproape sigur ca aceasta nu va fi extradata.

Elena Udrea a mizat pe faptul ca are un copil de cateva luni acasa, care trebuie alaptat. Insa cererea ei a fost respinsa. Daca ii era acceptata, atunci s-ar fi creat un precedent, pentru ca in inchisoarea din Costa Rica mai sunt cateva sute de detinute care, la randul lor, sunt mame.

Avocata Elenei Udrea a reactioat imediat la auzul vestii:

“Nu are voie sa sune nimeni din incinta penintenciarului. Probabil situatia este una dramatica. Cred ca se asteptau la aceasta solutie intr-un fel sau altul, acolo sunt foarte multe femei ca Elena Udrea, care alapteaza si atunci probabil s-ar fi iscat un precedent fara putinta de descriere. O revolta in puscarie, cu 200 de femei care ar fi vrut sa beneficieze de aceleasi conditii ca Elena Udrea. Nimeni nu se astepta sa stea atât in penitenciar. Era mai indicat un arest la domiciliu, dar regulile de acolo sunt mai stricte. Cred ca este o masura mult prea aspra. Nu exista niciun fel de securitate. Ele asteapta acum rezultatul procesului de extradare. Acest lucru se poate face si in libertate.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here