Meteorologii din cadrul ANM au actualizat prognoza meteo pentru urmatoarele 2 saptamni, cuprinse intre perioada 10-23 decembrie 2018. Se anunta diferente de temperatura majore si ninsori abundente. In continuare se emit coduri galbene de ceata, in special in primele ore ale diminetii. Soferii sunt atentionati sa plece echipati corespunzator conditiilor meteorlogice pentru a evita situatiile neplacute si sa se informeze de starea drumurilor inainte de a porni catre o anumita destinatie!

Vremea pentru regiunea Banat: la inceputul intervalului, vremea va fi mai calda decat de obicei, insa dupa data de 12 decembrie temperaturile incep sa scada si se vor situa in limita normala pentru aceasta perioada. Temperatura maxima inregistrata va fi de 6 grade Celsius, iar minima va ajunge, pe parcursul noptii, pana la -4 grade. Probabilitatea de a se inregistra precipitatii sub forma de ploaie sau lapovita si zapada este crescuta, insa acest lucru se va intampla pe arii restranse si slabe cantitativ.

Vremea pentru regiunea Crisana: Temperaturile pe parcursul zilei se vor situa intre 1-6 grade Celsius, iar cele nocturne intre -5 si 0 grade Celsius. Pentru cea de-a doua saptamana sunt estimate temperaturi in usoara crestere, iar probabilitatea de precipitatii este ridica dupa data de 14 decembrie, insa ploaia sau lapovita vor fi pe arii izolate si slabe cantitativ.

Vremea pentru Transilvania: Temperaturile diurne si nocturne vor fi in limitele normale pentru aceasta perioada a anului, cu temperaturi de pana la 0-5 grade Celsius ziua si -7si -2 grade Celsius noaptea. Precipitatiile vor fi slab insemnate cantitativ pe arii restranse.

Vremea pentru Maramures: Temperaturile maxime inregistrate in aceasta perioada pe timpul zilei se vor incadra intre 0 si 3 grade Celsius, iar pe parcursul noptii intre -4 si 0 grade. Temperaturile vor fi intr-o usoara scadere dupa data de 14 decembrie. Valorile termice din timpul zilei sunt mai ridicate decat media anuala pentru aceasta perioada a anului. Precipitatiile vor fi mixte, moderate cantitativ pe arii restranse, in restul teritoriul inregistrandu-se precipitatii slabe cantitativ.

Vremea pentru regiunea Moldova: Temperaturile se vor incadra in limitele mediei anuale pentru aceasta perioada a anului, ziua vor fi cuprinse intre 0 si 5 grade Celsius, iar minimele vor fi intre -6 si -2 grade Celsius. Precipitatiile vor fi slabe cantitativ si pe arii restranse, indeosebi dupa data de 15 decembrie si vor fi sub foma de ploaie, lapovita si ninsoare.

Vremea pentru regiunile Dobrogea si Muntenia: Temperaturile pe parcursul zilei se vor incadra intre 3 si 6 grade Celsius, iar noaptea intre -4 si 0 grade Celsius. Pentru cea de-a doua saptmana sunt estimate temperaturi in crestere. Precipitatiile vor fi slab insemnate cantitativ, in pe arii restranse vor fi de ploaie, lapovita si ninsoare.

Vremea pentru regiunea Oltenia: aici se vor inregistra cele mai mari temepraturi. Ziua se vor incadra intre 4 si 7 grade Celsius, iar noaptea intre -5 si  0 grade Celsius. Precipitatiile se vor inregistra pe arii restranse, slab cantitativ, in perioada 15-21 decembrie.

La munte: vremea va fi in general rece, cu temperaturi la pragul de ger, chiar si pe timpul zilei -10grade Celsius. Pe parcursul noptii se vor inregistra temperaturi de -14 grade Celsius. Precipitatiile vor fi sub forma de ninsoare si se vor fi moderate cantitativ.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here