Vremea a fost destul de capricioasa in ultimele doua saptamani. Am trecut la temperaturi de vara, la minime care au ajuns si la zero grade in anumite zone ale tarii. 

In sud, sud-est si estul teritoriului Romaniei vremea va fi in general mohorata, sunt emise coduri galbene de ceata in prima parte a zilei. Izolat, ceata va fi asociata cu burnita.

In restul tarii, vremea va fi calda, predominant frumoasa, pe alocuri vor fi innorari accentuate, iar vantul va sufla slab spre moderat. Temperaturile maxime pe timpul zilei se vor incadra intre 10 si 19 grade Celsius.

In Bucuresti vremea va fi inchisa, iar vantul va sufla slab. Maximele in termometre vor urca pana la 13 grade Celsius.

Pentru ziua de vineri meteorologii anunta temperaturi mai crescute pe intregul teritoriu al Romaniei, izolat cerul va fi variabil, in sud si sud-est, unde intalnim si conditii de ploaie. Temperaturile vor atinge maxima de 18 grade, iar noapte coboara sub pragul de inghet, pana la -5 grade in depresiunile Carpatilor Orientali.

Sambata vremea se mentine la fel de frumoasa, , mai putin in zona estica si de sud-est, unde vor fi conditii de ploaie si burnita. Spre seara, in zona de nord si nord-vest cerul va fi variabil si se vor inregistra precipitatii sub forma de ploaie. Temperaturile se mentin ridicate pentru aceasta perioada a lunii, iar codul galben de ceata in dimineata zilei de sambata este emis pana la ora 10 pentru toate zonele tarii.

Ziua de duminica aduce ploi si burnita in zonele de este si sud-est, izolat in celelalte zone ale tarii. In zonele joase de relief sunt conditii de ceata, in special noaptea si dimineata. Temperaturile maxime vor urca pana la 19 grade Celsius, iar minimele abia vor ajunge la 0 grade, fata de zilele anterioare cand au fost si sub pragul de inghet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here