Este cunoscut ca sistemul romanesc nu vine in sprijinul elevilor si nici nu le finanteaza ideile creative. Dar exista si tineri ambitiosi. Este si cazul acestor sase eleve din Topilitia, care si-au dorit foarte mult sa vina in ajutorul oamenilor bolnavi. Totul a plecat de la intrebarea: “Cum putem ajuta persoanele cu dizabilitati?”

Fetele sunt extrem de mandre de inventia lor si si-au sustinut cu mandrie proiectul. Cele sase invata intr-o unitate de invatamant de stat, nu intr-unul privat, si vor sa demonstreze ca oricine poate face performanta, cu conditia sa isi doreasca acest lucru cu adevarat. Au plecat de la faptul ca in Europa sunt peste 300.00 de oameni diagnosticati cu maladia Alzheimer doar in Europa, iar acestia uita frecvent locul in care sunt.

Au fost nevoite sa gseasca un numele pentru echipa lor si proiect, iar cel mai simplu a fost “Find Me Anywhere”. Elevele au pus Romania pe harta inventatorilor geniali. Echipa formata din sase fete pur si simplu a cucerit juriul celei mai mari competitii de antreprenoriat din Belgia.

Elevele s-a gandit la un dispozitoiv ingenios, care ne poate ajuta sa stim in orice moment unde sunt oamenii dragi. Se intampla, din cauza unor afectiuni medicale, ca acestia sa nu isi dea seama unde sunt si sa rataceasca haotic pe strazi. Ca acest lucru sa nu se mai intample, ele s-au gandit la un dispozitiv extrem de ingenios – plasturele cu GPS. Suna ciudat, insa este extrem de util. Le-a venit aceasta idee cand au vazut cata nevoie au de ajutor persoanele cu dizabilitati.

Nicoleta Mocanu, una dintre cele 6 eleve, a explicat cum functioneaza acest dispozitiv:

“Produsul nostru consta intr-un GPS, care este incorporat intr-un plasture care este conectat la o aplicatie care a fost realizata in asa fel, incat sa fie utila si sa poata fi folosita de catre oricine.”

In momentul de fata, se cauta investitori pentru a produce la scara larga acest dispozitiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here