Guvenul intentioneaza sa aprobe un nou proiect de lege cu privire la acordarea unor sume de bani, sub forme de prime, pentru anumite categorii de persoane. Acest proiect este strans legat de sarbatorirea centenarului.

In anul 2018 se comemoreaza 100 de ani de la unirea provinciilor romanesti cu Romania. Astfel, Basarabia s-a unit cu Romania, fiind urmata de Bucovina, Transilvania, Banat, Crisan si Maramures pe data de 1 decembrie 1918. Aceste evenimente formeaza Marea Unire de la 1918, iar in acest an sarbatorim cei 100 de ani prin Centenarul Marii Uniri.

Sunt sarbatorite persoanele in varsta de 100 de ani, primind vizite din partea autoritatilor, care vor sa le aduca un omagiu si un zambet pe buze. Guvernul, pe de alta parte, are alte intentii. Vor sa acorde bani de la stat, sub forma de premii, care pot ajunge pana la valoarea de 5.000 de lei.

Banii vor fi acordati pe data de 1 decembrie a acestui an si vor fi virati in conturile bancare ale titularilor. In cazul in care nu sunt posesori de card bancar, Guvernul trebuie sa ia in calcul o alta varianta.

Pe langa acesti bani sub forma de premiu, se vor acorda sporuri la pensii. In proiectul de lege apar urmatoarele precizari:

a) Invalizii de razboi:

– 518 lei lunar, pentru marii mutilati si cei incadrati in gradul I de invaliditate;

– 462 lei lunar, pentru cei incadrati in gradul II de invaliditate;

– 392 lei lunar, pentru cei incadrati in gradul III de invaliditate;

b) Veteranii de razboi – 322 lei lunar;

c) Vaduvele de razboi, daca nu s-au recasatorit – 322 lei lunar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here