Am avut parte de temperaturi foarte ridicate pentru aceasta perioada a anului, iar vremea racoroasa vrea sa isi intre in drepturi. Acest lucru se va intampla de sambata, cand vor incepe ploile, iar de duminica scad considerabil si temperaturile!

Meteorologii au anuntat temperaturi crescute, chiar neobisnuite pentru aceasta perioada. Temperaturile au depasit pana si cu 10 grade Celsius media normala pentru aceasta perioada a anului. Prognoza pentru perioada 17 – 28 octombrie nu arata tocmai bine. Incepand cu data de 21 octombrie, precipitatiile sub forma de ploaie isi vor face simtita prezenta in majoritatea zonelor tarii, iar temperaturile vor scadea cu pana la 10 grade fata de aceasta saptamana.

A treia saptamana a lunii octombrie a inceput cu cer senin si vamt slab, pe alocuri au existat intensificari ale vantului, fara a fi inregistrate precipitatii, insa lucrurile se schimba radical. Daca pana pe data de 20 octombrie ne vom mai bucura de vreme frumoasa, incepabd cu data de 21 octombrie ploile isi fac simtita prezenta pe intregul teritoriu al Romaniei. Incepand cu 23 octombrie, temperaturile pe timpul zilei se vor incadra intre 11 si 13 grade Celsius la orele pranzului, iar noaptea vor ajunge la 6 grade.

In partea de nord a teritoriului, in urmatoarea saptamana vor fi temperaturi cuprinse intre 13 si 14 grade pe parcursul zilei, iar noapte vor scade pana 3 grade Celsius.

Temperaturile se vor apropia de normalul acestei perioade a anului, iar cantitatile de precipitatii vor fi insemnate, pe alocuri vor fi insotite de intensificari ale vantului. In regiunea de sud a Romaniei, temperaturile vor mai crescute cu cateva grade fata de restul teritoriului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here