Vremea se va schimba radical. Daca pana in luna noiembrie ne-am bucurat de temperaturi crescute, de acum vom fi nevoiti sa scoatem hainele groase de la naftalina. Meteorologii ne anunta ca vom avea parte de fenomene extreme la nivelul intregului teritoriu al Romaniei.

Daca ne luam dupa temperaturile din ultimele zile, am fi zis ca vine vara, nicidecum iarna. Insa specialistii ne anunta ca nu vom mai avea parte de temperaturi atat de crescute. De acum vremea se va schimba radical. Deja au inceput atentionarile de cod galben de ceata pentru soferi, emise incepand cu aceasta dimineata de Administratia Nationala de Meteorologie! Initial a fost emis pana la ora 09, insa deja l-au prelungit cel putin pana la ora 12, aproape pe intregul teritoriu al Romaniei. Cele mai vizate judete fiind Suceava, Vaslui, Bacau, Vrancea, Botosani, Neamt, Galat si Iasi, unde vizibilitatea poate sa scada pana la 200m, iar izolat pana la 50m.

In saptamana 5 – 12 noiembrie 2018, media temperaturilor medii anuale vor fi peste cele normale inregistrate in aceasta perioada a anului, indeosebi in regiunile vestice si nord-vestice. Nu vor lipsi nici precipitatiile in aceasta saptamana, insa se vor inregistra pe arii restranse, cu un deficit mai pronuntat in regiunile vestice, nord-vestice si centrale.

Vremea incepe sa se raceasca incepand cu jumatatea lunii noiembrie, iar iarna care bate la usa va fi capricioasa. Vor fi episoade lungi de viscol si ger, desi meteorologii inca nu pot anunta cu exactitate perioada in care o sa ninga: “E greu sa spunem. Cu zece zile inainte, vom spune daca vom avea zapada. In 2017, pe 24 decembrie aveam peste 20 de grade, pe 25 deja se schimbase vremea, iar pe 29 cod rosu de viscol. Pe masura ce ne apropiem, in noiembrie vom actualiza informatiile pentru iarna, cand ne apropiem vom putea spune unde vom avea zapada.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here