Administratia Nationala de Meteorologie a emis in cursul acestei dimineti o noua avertizare cu privire la fenomenele care se vor inregistra in ducursul a 24 de ore la nivelul intregului teritoriu. Autotitatile informeaza paticipantii la trafic sa isi amane pe cat posibil deplasarile si sa nu plece la drum decat daca sunt echipati corespunzator conditiilor de trafic.

Astfel, incepand de azi, 17 decembrie, ora 12:00, pana maine, 18 decembrie, ora 12:00, se fost inregistra precipitatii in cantitati insemnate sub forma de ninsori, lapovita si polei. Pe alocuri, se vor semnala intensificari ale vantului, iar zapada va fi viscolita, vizibilitatea fiind redusa considerabil.

Prognoza afecteaza indeosebit nordul si estul Olteniei, jumatatea de vest a Munteniei, Transilvania, Maramures. Nu vor fi lipsi precipitatii in cantitati insemnate nici in regiunea montana, indeosebi in zona Carpatilor Meridionali si Orientali. Aici va ninge viscolit pe alocuri, iar stratul de zapada care se va depune va masura intre 10 si 20 de centimentri.

In prima parte a zilei de 17 decembrie, in Carpatii Meridionali, pe creste, la altitudine de peste 1.700 de metri, vantul va avea intensificari ce in rafale vor atinge si viteze de pana la 70-80 km/h. Ninsoarea va fi viscolita!

Pentru estul, centrul si sud-estul tarii se anunta polei.

In Bucuresti se vor inregistra cantitati insemnate de precipitatii, stratul de zapada va ajunge pana la 8 centimetri: “Vremea va fi inchisa. Temporar in prima parte a zilei de luni, 17 decembrie, va ploua, apoi ploaia se va transforma treptat in lapovita si ninsoare. Pana la sfarsitul intervalului stratul de zapada nou depus va fi de 5…8 cm. Vantul va sufla slab si moderat”, informeaza ANM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here