Desi pare a fi doar un detaliu, poliristii sunt din ce in ce mai hotarati sa verifice si acest lucru la controalele de rutina! Soferii ignora sau chiar uita de aceste detalii, care le pot scoate pana la 725 de lei din buzunar. 

La controlul de rutina, politistii verifica actele masinii, insa isi pot indrepta atentia si catre accesoriile care nu trebuie sa lipseasca din masina atunci cand ne hotaram sa plecam la drum: trusa de prim ajutor, doua triunghiuri reflectorizante si un stingator de incendiu!

Multi soferi omit sa verifice intotdeauna valabilitatea componentelor din trusa de prim ajutor ori uita sa inlocuiasca pansamentele sau produsele folosite cu unele sigilate. Eticheta trusei sanitare autor trebuie neaprat sa contina denumirea si adresa producatorului, cat si adresa persoanei responsabile de introducerea produsului pe piata.

Potrivit Ordinului nr. 987/2007, pentru aprobarea continutului minim al trusei sanitare auto:

  • sa asigure o etaseitate corespunzatoare pentru protejarea continutului fata de praf, umezeala, carburanti si uleiuri, printr-un sistem de inchidere ferm
  • sa fie dimensionata corespunzator legii, in vederea depozitarii si asigurarii integritatii componentelor din continutul trusei sanitare auto

In cazul in care acestea nu sunt conform legii, greseala conducatorului auto va fi penalizata. Acesta se incadreaza in clasa II de sanctiuni si amenda poate fi de 590 de lei sau 725 de lei, echivalentul a patru sau cinci puncte-amenda.

In cazul in care inca nu aveti aceste accesorii in masina, trebuie sa stiti ca in comert sunt disponibile multiple kituri de urgenta pentru automobile, intocmai cu prevederile Codului Rutier, care va pot fi extrem de folositoare in cazului unui incident neplacut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here