Meteorologii din cadrum Administratiei Nationale de Meteorologie au emis in cursul zilei de azi, 21 decembrie, o noua avertizare cod galben de viscol! Alerta este valabila pana duminica, 23 decembrie, ora 18:00! Totodata, acestia au facut o informare meteorologica.

AMN a emis un cod galben pentru zona montana a judetelor Cluj, Bistrita-Nasaud, Maramures si Satu-Mare, indeosebi la altitudini care depasesc 1.500 de metri, va ninge temporar, iar stratul de zapada care se va depune va fi consistent. Vantul va sufla tare, iar in rafale poate sa ajunga si pana la 80km/h. Ninsoarea va fi viscolita, vizibilitatea fiind scazuta semnificativ in acest zone in intervalul specificat.

Totodata, pentru acelasi interval orar, mai exact 22 decembrie ora 05:00 si 23 decembrie ora 18:00, meteorologii au emis o informare meteorologica de precipitatii mixte, depuneri de polei si intensificari ale vantului, iar in rafale va ajunge pana la 80km/h. Aceasta informare vizeaza zonele de relief joase din jumatatea de nord a tarii.

Meteorologii informeaza ca la altitudini sub 1.500 de metri precipitatiile vor fi mixte in acest interval, in general vor fi moderate cantitativ care vor favoriza aparitia depunerile de polei. Soferii sunt sfatuiti sa evite drumurile care nu sunt cu adevarat importante in aceasta perioada. Vantul va sufla moderat, dar in rafale va ajunge pana la 50-55km/h.

Precipitatiile care se vor inregistra in acest interval for fi predominant sub forma de ploaie, insa temperaturile negative de pe timpul nopti le va transforma in polei.

Incepand din cursul noptii de duminica spre luni pana spre finalul zilei de luni(24 decembrie), vor fi precipitatii la nivelul intregului teritoriu, iar la munte va ninge insemnat cantitativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here